//
En lezen maar...
Columns

‘Op naar een betere wereld’

Op naar een betere wereld

Laten we binnenkort de puinhoop aarde verweesd achter? Als het aan mij ligt wel! Om dit schijnbaar onrealistische voornemen om te zetten in de praktijk, viel er deze week een hoopgevend bericht uit de lucht. Het Britse vakblad Nature berichtte namelijk over de ontdekking van een nieuwe planeet, die van alle bestaande planeten het meest op de aarde lijkt.

Voor de momenteel in onmin met de aarde levende sterveling, dé kans om zich van onze verwaarloosde moederplaneet te ontdoen. Een collectieve verhuis naar de nieuwe planeet met de nu al voor verwarring zorgende naam OGLE-2005-BLG-390b, zou immers niets dan voordelen moeten opleveren. Deze ontdekking biedt ons, aardbewoners, namelijk de kans om enkele hinderlijke problemen achter ons te laten.

De nieuwe planeet is bijvoorbeeld vijf keer groter dan de aarde. “Voor iedereen een extra meter persoonlijke ruimte” wordt dan ook de troef van onze nieuwe leefomgeving. Ook de Palestijnse kwestie wordt door deze vrijkomende ruimte opgelost. Een nieuw beloofd land moet in die wijde omgeving toch makkelijk te vinden zijn.

Gedaan ook met de terreur. Als we de massale verhuis naar OGLE-2005-BLG-390b niet verklappen aan de terroristische groeperingen, zijn we in één klap van hen verlost.

De drastische omwenteling biedt ons ook de kans om komaf te maken met enkele vervlogen tradities zoals de koningshuizen, Bavo Claes, milieuorganisaties, HipHop en breedbeeldtelevisie. De huidige regerende koningen zouden als laatste vorm van respect, de mogelijkheid krijgen hun schijnmachtspelletje op aarde in alle eenzaamheid verder te spelen.

Hopelijk kunnen we op onze nieuwe wereld ook afscheid nemen van de verschillende godsdiensten. Of werd OGLE-2005-BLG-390b ook door God de vader geschapen? Nieuwe religieuze theorieën moeten meteen in de kiem worden gesmoord, om oorlogen en conflicten die deze traditioneel met zich meebrengen, te vermijden. Enkel koude oorlogen zullen op de nieuwe planeet kunnen plaatsvinden. De temperatuur wordt volgens wetenschappers namelijk op min 220 graden geschat.

Elke aardling zal het met mij eens zijn dat een snelle verhuis welkom is. Onze aarde is versleten, vervuild en begint steeds meer te vervelen. Onze planeet slaagt er niet meer in ons te doen opschrikken met een nieuwe aardbeving, een overstroming en koude winters. Het zijn verdienstelijke pogingen, maar we worden het nu stilletjes aan wel gewend.

Een eerste Spaceshuttle richting nieuwe wereld moet rond deze tijd vertrokken zijn. Aan boord de verwachtte prominente wereldleiders Bush en in mindere mate Poetin, zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong, de ‘gokchinees’ Zheyun Yé en Paris Hilton. Ons land wordt vertegenwoordigd door Philip Dewinter, die naar OGLE-2005-BLG-390b trekt om ter plekke de inwoners ervan te overtuigen niet naar België te migreren.

Er staan ons weldra mooie en spannende tijden te wachten. Een nieuwe planeet popelt om door ons, mensen, te worden gedomineerd.

Vrede op OGLE-2005-BLG-390b aan alle mensen, die van goede wille zijn!

Bert Goessens, 2006
(voor Arteveldehogeschool Gent – Communicatiebeheer optie Journalistiek)
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: