//
En lezen maar...
Master journalistiek

Artikel ‘gemeenteraad Melle’

Voor journalistieke praktijk neemt Rudy Tollenaere elke student mee naar een activiteit. Iedereen krijgt ook een opdracht mee. Ik ging met hem op 23 oktober, naar de niet zo boeiende gemeenteraad van Melle. Weinig interessante zaken werden daar besproken, met als gevolg dat een onderwerp als rioleringswerken met de prijs van ‘nieuws’ van de avond mocht gaan lopen. Een gesprek met de schepen leverde iets meer informatie op, maar toch was het zwoegen om wegwijs te geraken in de straten en rioleringsbuizen van Melle. Rudy Tollenaere gebruikte het artikel met enkele aanpassingen op 25 oktober voor Het Nieuwsblad.

Mogelijke oplossing wateroverlast in zicht

MELLE – De gemeenteraad keurde maandagavond eensgezind een voorstel goed dat een einde moeten maken aan de waterellende in Melle. Op de uitvoering van de werken is het echter nog een tijd wachten.

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond lichtte schepen van Openbare Werken Dany Cottenie (VLD) twee voorstellen tot saneringswerken toe. Om de wateroverlast in de wijken Hof ter Beuken en Tulpenhof aan te pakken, hoopt de gemeente gebruik te kunnen maken van een koker onder de spoorweg. Die zou dienst kunnen doen als buffer en zo de doorvoer van water kunnen garanderen. Het is nu wachten op de resultaten van een hydronautstudie, die zal uitwijzen of de koker nog bruikbaar is. Het water zal in dat geval via de Kardinaal Mercierlaan worden afgevoerd.

Ook in de omgeving van het kruispunt van de Begijnenwegel en Driesstraat worden wegen- en rioleringswerken gepland. De waterafvoer zal er een andere richting krijgen, waardoor het teveel aan water via de Begijnenwegel naar de Ringvaart zal worden afgeleid. De bijkomende afvoer is nodig om te vermijden dat het rioleringstelsel overbelast wordt bij interessante hevige regenval, waardoor in het verleden al verschillende tuinen onder water kwamen te staan.

De start van de werken is afhankelijk van het subsidiedossier van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Die subsidies zullen in 2012- 2013 worden vrijgegeven. Pas dan zal de gemeente ook precies kunnen uitmaken waar en wanneer de saneringswerken zullen starten.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: