//
En lezen maar...
Master journalistiek

Sfeerverslag platenbeurs

Voor mijn opleiding communicatiebeheer – afstudeerrichting journalistiek maakte ik op 27 november 2005, een sfeerverslag over de tweejaarlijkse platenbeurs in het I.C.C. Gent.

Muziekspeurneuzen doorkruisen I.C.C.

GENT (eigen verslaggeving)- Waar kan u de plaat vinden die u altijd al wou bemachtigen? De platenbeurs van Kdx biedt een oplossing. Een bonte verzameling van muziekliefhebbers en -verzamelaars ging gisteren op schattenjacht in het Internationaal Congrescentrum (I.C.C.). Neuzen in platenbakken, sleuren met aankopen en vooral de zoektocht naar de mooiste koopjes kenmerken deze Gentse muziekbeurs.

De platenbeurs van Gent is veruit de grootste van België. Bezoekers betalen 5 euro en kunnen van 10u30 tot 17u rondneuzen in honderden stands verdeeld over ongeveer 2500m². De beurs richt zich niet op één bepaald genre. Elke muziekliefhebber kan er terecht voor zijn muziekvoorkeur.

In de zaal wemelt het van de actieve zoekers. Volgens standhouder John Vercruyse uit Lokeren is de opkomst vandaag aan de magere kant: “Het is duidelijk dat de weersomstandigheden veel mensen hebben thuisgehouden. Normaal komen ook bezoekers uit Frankrijk en Duitsland naar deze beurs.”

Het aanbod is groot. Niet alleen buitenlandse bezoekers vinden vandaag hun weg naar het I.C.C. Op de beurs treft men ook standhouders uit de omringende landen zoals Antony Chartier: “Ik heb een muziekwinkel in Parijs en nu sta ik voor het eerst op deze beurs.” De stand van Antony kenmerkt zich door de verschillende memorabilia van onder andere Kiss en enkele platinaplaten met een waarde tussen 500 en 800 euro.

Toch zijn de meeste bezoekers op zoek naar de beste koopjes. Doordat de meeste standhouders tweedehands materiaal aanbieden kunnen muziekverzamelaars hier hun collectie goedkoper aandikken. Eén van hen is Thijs Machtelinkx (21) uit Appelterre. “De platen zijn hier niet zo duur. Ik kijk wel altijd naar eventuele krassen op de platen want die hebben meestal al meerdere eigenaars gehad.” Thijs valt in deze menigte van schattenjagers op door zijn draagbare platenspeler. “Een investering die me voordeel oplevert. Ik kan elke plaat die ik koop eens beluisteren.” Het is net na de middag en Thijs is nog op zoek naar één plaat: “Ik ben bijna blut. De enige plaat waar ik nu nog naar op zoek ben, is Isaac Hayes. Ik koop vooral jazz en platen van het label Ninjatune.”

Vele beursgangers gaan koortsachtig te werk en willen geen seconde verliezen. Hun vingers gaan door de platenbakken en blikken van blijdschap, bij het vinden van een koopje, zijn van hun gezichten af te lezen. Voor de rustigere bezoeker is er een bar in de hoek van de zaal. De ideale plaats voor diegenen die willen pronken met hun nieuwe aankopen. (BG)

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: