//
En lezen maar...
Master journalistiek

De Gentse allochtonenverenigingen likken hun wonden na het hoofddoekenverbod

Voor het vak “Journalistieke deontologie” maakte ik een actuastuk. Op 26 november kregen we de opdracht:  een krantenartikel schrijven rond de hoofddoekenkwestie in Gent (26-11 was de dag van de gemeenteraad). Vier dagen later moest het artikel worden ingediend.

De Gentse allochtonenverenigingen likken hun wonden na het hoofddoekenverbod

“Wij waren zo trots op ons progressief stadsbestuur”

GENT – Maandag werd tijdens de Gentse gemeenteraad beslist om een verbod op uiterlijke tekenen van religieuze, politieke of levensbeschouwelijke aard voor het stadspersoneel in te voeren. Een doorn in het oog van veel allochtonen en hun verenigingen die tot op het laatste moment bleven strijden tegen het voorstel van Open VLD. Een dag na de stemming over de hoofddoekenkwestie, overheerst de ontgoocheling. “De kans is groot dat vele allochtonen zich nu in Gent minder goed zullen voelen.”

Abderrahim Lahlali, die gisteren voor het eerst in de geschiedenis van de Vlaamse gemeentepolitiek als burger het woord nam tijdens een gemeenteraad, had zijn primeur zeker willen inleveren voor een stemming in het voordeel van zijn initiatief. Lahlali is bestuurder van de allochtonenvereniging Divers & Actief. Samen met de steun van andere organisaties verzamelden zij zo’n 4 000 handtekeningen, waardoor hun stem werd gehoord in het stadhuis van Gent. Lahlali spreekt met trots over de inspanningen die zij aan dit debat hebben geleverd. “Vanuit de middenveldorganisaties zijn wij, zeer terecht zo blijkt nu na afloop van de stemming, ongerust geweest over dit onderwerp. Wij konden niet aan de zijlijn blijven staan en moesten net vanuit de middenveldorganisaties hierop reageren.”

Klik op volgende link en lees het volledige artikel. Met daarin ook nog reacties van Ridvan Can (Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen) en Kader (Platform Hoofddoek Of Niet – De Vrouw Beslist): De Gentse allochtonenverenigingen likken hun wonden na het hoofddoekenverbod 

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: