//
En lezen maar...
Literatuur, Pas Uit Magazine

Annelies Beck verzint de werkelijkheid in debuutroman

(Pas Uit Magazine juni 2011) “Als dit boek iets verandert, is het dat ik als interviewer nog meer mijn best zal doen om schrijvers tot hun recht te laten komen. Ze kunnen veel vertellen over hun keuzes en thema’s en ik vind dat je hen die kans moet geven.” VRT-journaliste Annelies Beck kan uren vertellen over haar debuutroman ‘Over het Kanaal’ en wie zijn wij om haar goede raad in de wind te slaan. Tot voor enkele maanden stelde zij de vragen. Nu leggen wij een recordertje onder haar neus.

August Keppens, de overgrootvader die Annelies Beck nooit gekend heeft, vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Glasgow. Een doos met oude documenten wekte haar nieuwsgierigheid. Wat begon als het achterhalen van een stuk onbekende familiegeschiedenis, gravend in archieven van Brussel tot Glasgow, groeide uit tot een roman. Tijdens haar intensieve zoekwerk stuitte de VRT-journaliste op een bijzondere brief van Marie Claes. Toen ze ook een connectie ontdekte tussen die jonge vluchtelinge en haar overgrootvader, lag de weg open voor een mix tussen fictie, waargebeurde feiten en historische personages. Annelies Beck bestempelt die toevalligheden als een godsgeschenk. Maar dwingt ze dat soort geluk niet af door zo verbeten te zoeken?

-> Lees het volledige artikel zoals het verscheen in Pas Uit Magazine juni 2011.
Annelies Beck – Pas Uit juni 2011

“Ik ben benieuwd hoe mensen rondlopen in mijn wereld”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: