//
En lezen maar...
Columns, Ninove, Visite Magazine

Wat doet u op 1 april?

(Cursiefje in Visite Magazine – maart 2012) Over een maand start de 96ste Ronde van Vlaanderen, de grootste en mooiste wielerwedstrijd van het land, zonder ons. Na 38 jaar verplaatst de aankomst zich naar Oudenaarde. Tranen zijn geweend, polemieken gevoerd, tirades gescholden, oorlogen uitgevochten, dromen opgeborgen. Moeten we dan nog eens jammeren en stilstaan bij dit verlies?

Ja. Ja, want het gemis van ons jaarlijkse volksfeest gaat nog vaak pijn doen. Zeker wanneer Michel Wuyts zo rond de middag de rechtstreekse uitzending veel te enthousiast op gang tatert en wij vanuit onze luie zetel zullen beseffen dat we er niet meer hoeven uit te komen. Wij maken geen deel meer uit van die bijzondere Ronde-sfeer en zullen ons gat die namiddag enkel nog moeten oplichten om te gaan kakken. Want ‘aje moe kakn, moe je kakn hé!’ leerde Dieter De Leus ons in de populaire televisieserie De Ronde.

Of zal het ons allemaal niet meer interesseren? Zullen we net als in de serie op 1 april ons gras maaien en het criterium van Oudenaarde als blijk van protest aan ons voorbij laten gaan? In de fictiereeks leek het heiligschennis, wat kan het ons nu nog schelen? Het moet toch af.

Kijken of niet, op 1 april moeten we verder. Zonder een met nadars afgezette Hallebaan te bestormen, zonder enkele meters voorbij de streep puffende dampende afgematte renners te inspecteren, zonder gratis pintjes en BV’s in de viptent, zonder feest.

Het aankomstcomité leverde een moedige strijd, maar kruipt na de koude douche weer recht. Onder een nieuwe naam en met nieuwe initiatieven, zoals de organisatie van een na-Tourcriterium eind juli. Plannen worden gesmeed, geruchten doen de ronde. Maar geen start of finish van een etappe uit de Tour, de Giro of de Ronde van Burkina Faso, geen Belgisch kampioenschap of Andrea Tafi Classic zal de aankomst van Vlaanderens Mooiste in Meerbeke kunnen vervangen. Helaas.

Wat doet u op 1 april?
Ik ga treuren. En zagen. En kakken. En mijn gras afdoen als het niet regent.

Bert Goessens

-> Lees het volledige artikel zoals het verscheen in Visite Magazine maart 2012. Wat doet u op 1 april – visite maart 2012

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: