//
En lezen maar...
Columns

Windkracht 14/10

De wind zorgde eind vorige week voor verkiezingsschade. Hij scheurde vlaggen aan stukken, deed plakkaten kantelen en plantte beachflags een paar meter of zelfs tuinen verder. Plakkers maakten hun borstels weer nat, handige harry’s zochten extra spijkers, drukkerijen wreven zich in de handen. Geen kandidaat die zijn rivaal van een smerige zet kon verdenken. De wind is kleurloos. Hij kiest zijn momenten en waait weer verder. Net als de verkiezingen.

Maandag zullen we de resultaten verzamelen, de verliezers vergeten en de winnaars opblinken. En dan mogen ze terug in de kast. De straten worden weer grijs, de ramen doorschijnend. De politiek verdwijnt uit ons leven. Alles wordt opnieuw normaal. We gaan kunnen fietsen over nieuwe paden of een file aanlengen. Nieuwe burgers begroeten of de deur wijzen. Herademen in een nieuw stukje groen of shoppen in een strak winkelcentrum. We zullen belastingen betalen. Meer of minder. En bovenal gaan we weer kunnen keuvelen over het weer in plaats van over beleid. Over de stevige wind die het stof van beloften, eigenbelang en torenhoge verwachtingen wegblaast en op een andere plaats weer achterlaat.

Vanaf maandag komt de wind in sommige gemeenten misschien wel uit een andere richting. Pal in het gezicht van de ene, gunstig in de rug van de andere. Kan een wind krachtig genoeg waaien om voor verandering te zorgen? Orkanen bestaan, al komen ze bij ons amper voor. Maar wie de wind kan vangen, hem naar zijn idealen richt en in zijn voordeel schade laat aanrichten, zal de komende jaren hoog van de toren kunnen blazen.

Wie zorgt voor een nieuwe wind? Wie blijft overeind? Windstil wordt het allicht nooit.

(Bert Goessens)

Advertenties

Reacties

3 gedachtes over “Windkracht 14/10

  1. Mooi hoor.

    Geplaatst door Sil | oktober 9, 2012, 7:33 pm
  2. Kon ik maar schrijven zoals jij, Bert.

    Geplaatst door Evelien Chiau (@_EvelienC) | oktober 9, 2012, 11:34 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: