//
En lezen maar...
Columns

Hang De Wever, not the dj

‘Hang the dj, hang the dj, hang the dj.’ Morrissey maakte er een prettig liedje van, Bart De Wever deed het op zijn manier: brutaal en respectloos. Zonder waardering voor de dj. “Zet die ploat af, fucking idioot.” Iedereen spreekt er over, niet in het minst collega-dj’s. Zoals ik bijvoorbeeld.

Begin juli openden we een trouwfuif in Halle met Happiness, de zomerhit van Sam Sparro in de bekende Magician-remix. Hetzelfde nummer dat Bart De Wever zondag naar zijn overwinningsspeech begeleidde. De dansvloer stroomde vol, de handen gingen in de lucht en er werd meegezongen. Geen genodigde die knorde. Slechts eentje kwam met bibberende stem vragen of we ook iets van Will Tura zouden spelen. “Ja, hoor, later deze avond.” Een zinnetje dat er automatisch uitstroomt wanneer iemand aan je cd-speler komt zagen. Na 14/10 en de dramatische afloop durf ik bij een volgende gelegenheid die Happiness al niet meer draaien. Voor je het weet komen ze de Zet die ploat af-remix vragen. We maakten het al mee met de Tom Boonen-remix van Virtual Zone en de talloze parodieën op Barbara Streisand.

Die verzoekjes zijn echter niets vergeleken met wat de huis-dj van N-VA in de Antwerpse Zuiderkroon is overkomen. “Zet die ploat af!” Geen dj die zo tot de orde wil geroepen worden. Als je de zaal mee hebt, wil je doorgaan. Tot de organisatie er de stekker uit trekt omdat de medewerkers moe zijn, de drank op is of de politie in de zaal staat. Dan moet je die plaat niet afzetten, zij doen het wel voor jou. Fucking idioten.

De man die van Happiness een superhit maakte, werd trouwens zelf het slachtoffer van dj-agressie. Precies een jaar geleden kreeg The Magician een chemische vloeistof in het gezicht tijdens een dj-set in een Zwitserse club.  Zo ver dreef de populairste politicus van Vlaanderen het niet. Nog niet. Want in 2014 zijn er opnieuw verkiezingen. Hopelijk krijgen we dan ook een nummer met ‘happy’ te horen. Happy together van The Turtles bij voorkeur. En laat die plaat dan maar lopen tot aan het gaatje. Een opvliegende speech heeft België dan niet meer nodig. “Imagine how the world could be, so very fine. So happy together.”

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: