//
En lezen maar...
Columns

Burn-out

sad_sun_day_no_days_offWat is dat toch met de zon? Waar hangt ze uit? Zwart, wit, grijs. Zo ziet de hemel er vandaag uit. Geen wonder dat we ons zorgen maken. Met een emotionele bekentenis in primetime sloeg de zon echter iedereen met verbazing.  

Oprah Winfrey had al enkele weken naar de scoop gehengeld, maar het was uiteindelijk reisorganisator Sunweb.be die een doorbraak wist te forceren. Zij vonden de zon en wisten haar te overtuigen. Eerder deze week maakte ons favoriete hemellichaam op de radio al iedereen warm met een teaser: ‘Hé, ’t is de zon hier eh. Het wordt tijd dat ik jullie terug recht in de ogen kan schijnen.’

Schijn, zo weten we, kan bedriegen. Dus werd er in de media dagenlang druk gespeculeerd over een mogelijke bekentenis van de zon en al snel werd het te heet onder haar voeten. Zich nog langer achter de wolken verstoppen was onmogelijk en daarom excuseert ze zich nu op de radio voor haar uitzonderlijke gedrag: ‘Hé, ’t is de zon hier eh. Ik denk dat ik last heb van een burn-out.’ De zon is dus, zoals velen in deze periode, ziek. Een burn-out is de oorzaak van de huidige koudegolf.

De wereld reageert geschokt, specialisten vrezen voor een domino-effect. De moedige bekentenis van de zon komt net voor Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Althans volgens de statistieken. En die geloven wij. Net als de weermannen en -vrouwen die de dominantie van de wolken en sneeuwbuien blijven verkondigen. Tot vervelens toe.

Bij een burn-out gaat het licht uit. De energie is op, men voelt zich opgebrand. Dat klinkt serieus. Komt het wel nog goed met de zon? Sunweb.be denkt van niet en wil dat iedereen persoonlijk de zon moed gaat inspreken. Sociale contacten zijn immers van onschatbare waarde bij het herstellen van zo’n burn-out.

En dus boeken wij ons allemaal en zonder morren een ticket naar de zon. Want zoals iedereen weet: ‘Draagt januari een sneeuwwit kleed, dan wordt de zomer zeer heet.’ De zon moet daarom snel weer in competitie. Stap voor stap terug naar de vorm van weleer.

(bert goessens)

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Burn-out

  1. Apfffffff, jah, “er is niets nieuws zonder de zon”! (Herman De Coninck) Komaan, zon, komaan!

    Geplaatst door Lob | januari 24, 2013, 5:26 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: