//
En lezen maar...
Literatuur, Pas Uit Magazine

Korneel Detailleur: ‘Ik wil altijd iets mafs maken’

korneel detailleur pasuit juni 2013(Pasuit – juni 2013) Korneel Detailleur, 26 jaar, illustrator. Dat zegt u misschien nog niet veel, maar Bart Moeyaert liet zijn laatste boek wel een jaar liggen om met hem samen te werken. ‘Iemands Lief’ is poëzie in tekst en beeld. Korneels stijl roept melancholie op en doet dromen. Misschien wel van een internationale doorbraak.

‘Je hoeft je voeten niet te vegen, ik ben nog maar net verhuisd’, zegt Korneel Detailleur bij het betreden van zijn atelier in Gent. ‘Sinds enkele minuten heb ik een internetverbinding en dat is maar net op tijd want ik moet nog een opdracht doorzenden voor de krant van morgen.’
Korneel illustreert regelmatig artikels voor De Morgen. Voor de boekenbijlage van de volgende dag zijn dat tekeningen bij de ‘Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders’. Op zijn computerscherm krijgen we al een voorproefje: lange dokters met hoge hoeden die een bezoek brengen aan isolatiecellen. Op een andere tekening zien we hoe een indrukwekkende machine de volledige paginabreedte inpalmt om een man een pil toe te dienen. Absurd en onwezenlijk. Tekenend voor zijn stijl.

pasuit> Lees het volledige artikel zoals het verscheen in Pasuit magazine:
Korneel Detailleur -Pasuit juni 2013 (pdf) of via de online reader Issuu.

-> Bekijk het volledige magazine online via de website van Pasuit.

korneel detailleur pasuit juni 2013

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: