//
En lezen maar...
De Standaard, Reportage

‘Ik heb altijd een strijkplank bij me’

(De Standaard – 1 juli 2013) ‘De werkmens’: Meer dan 60.000 mensen verwelkomde het Summerfestival in Antwerpen. 250 van hen waren de dj’s die er optraden. Mireille Dirix ving ze op. Wij volgden in haar spoor.

-> Lees het volledige artikel in De Standaard van 1 juli 2013 of bekijk het online op de website van de krant.

DeStandaard_20130701_p7 2

DE WERKMENS

Meer dan 60.000 mensen verwelkomde het Summerfestival in Antwerpen. 250 van hen waren de dj’s die er optraden.Mireille Dirixving ze op. Wij volgden in haar spoor.

‘Dus jullie willen Mireille, onze artist queen, volgen? Jullie beseffen dat ze constant bezig is en het twee dagen razend druk heeft?’ Wij zeggen volmondig ‘ja’, maar het besef komt pas wanneer we de container van Mireille Dirix in de artist village naderen. Dj’s, vrienden van dj’s, managers, crew. Iedereen loopt er binnen en buiten. We horen er geen bonkende beats, maar gebrabbel uit walkietalkies.

‘Ik voel me geen queen, eerder een dienaar’, zegt Dirix, die samen met haar team van twintig mensen de artiestenbegeleiding van het Antwerpse Summerfestival organiseert. Anders dan het extravagante partyvolkje is ze in het zwart gekleed. Haar container van drie bij vijf meter is een kleine kruidenierszaak, volgepropt met koelkasten. Tijdens het tweedaagse dancefestival komen 250 dj’s bij haar over de vloer. Ze krijgen allemaal een gepersonaliseerde bag.

‘Can I have my bottle, please?’, is de standaardvraag in deze ruimte. ‘Wodka is dé drank van de dj’s’, zegt Dirix. ‘Het is een trend, de opvolger van de mojito.’ Enkele maanden voor het event krijgt Dirix de hospitality riders in haar mailbox. ‘Voor Nicky Romero moesten we een Belgische vlag voorzien. Iemand wil ook twee eitjes van Kinder Surprise voor de verrassing. Dat is iets lolligs, dat doen we. Als het niet te buitensporig is, proberen we ervoor te zorgen.’

‘Good to see you back, darling.’ Wanneer MC Quest One in haar winkel verschijnt, krijgt Dirix meteen een knuffel. De brede zwarte rapper heeft dringend een XL t-shirt nodig voor een volgend optreden. Dirix laat meteen iemand op zoek gaan naar een exemplaar.

Maar niet iedereen is even lief. ‘Ik moet binnen vijf minuten op het podium staan en krijg geen eten met deze bonnen’, zegt een jongeman verveeld. ‘Foodbonnen zijn voor de standjes op het terrein’, antwoordt Dirix rustig. ‘Sandwiches kunnen we je wel geven.’ Hij weigert, dreigt iemand te bellen en loopt lastig weg. Twee minuten later staat hij er terug. Hij wil sandwiches. De klant is koning. ‘In deze functie moet je met iedereen goed overweg kunnen. Iedereen heeft honger, dorst en last van de zon.’

De zon. We waren ze al bijna vergeten toen we hier aankwamen. Maar als ze komt piepen, mag Dirix aan de slag. Ze draait het knopje van haar walkietalkie open. ‘Mireille van de artist hospitality luistert.’ Er komt een oproep van de Main Stage. Of er zo snel mogelijk een zonnecrème heen kan. Dat kan. ‘Deze ochtend moesten we nog voor dweilen en trekkers zorgen. We zijn op alles voorbereid.’

Dirix neemt ons mee naar de loges. Witte tentjes met witte meubeltjes. In die van Martin Solveig staat een tafel voor vier gedekt. ‘In 2010 hadden we hier zes loges. Nu staan er achttien. Ze zijn basic, niet luxueus. We gaan voor comfort, maar kunnen hier moeilijk een hotel neerzetten. Al heb ik steeds een strijkplank bij me. Je weet maar nooit.’

Vannacht kiest Dirix wel voor een hotel. ‘Het festival sluit af om middernacht. Rond 3 uur zijn we klaar. Morgen staan we hier ten laatste om 8 uur terug. Zelf dansen doe ik niet. Je zal me niet op het festivalterrein zien. Ik blijf liever in mijn comfortzone.’

Bert Goessens

In De Werkmens volgen we elk weekend iemand die helpt achter de schermen van een festival.

© 2013 Corelio

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: