//
En lezen maar...
Columns

Slowvrees

slowvreesFeest! Volgend weekend mag ik naar het dansfeest van een trouwfeest. We krijgen dessert en kijken daarna naar de openingsdans. Ik smacht naar sorbetijs, maar vrees de onvermijdelijke ‘verrrrrrmeeeenigvuuuuldigen’-kreet van de dj met micro. Vrouwen en senioren gaan dan aan het dromen, mijn tenen krullen. Niet goed, want het voetenwerk is o zo belangrijk bij een slow.

Dat zullen ze u ook op de Gentse Feesten vertellen. Want de Weergaloze Brigade wil bij Sint-Jacobs jongeren terug laten kennismaken met het paardansen en daarvoor rekenen ze op senioren. “Enkel onze grootvaders weten nog hoe je een dame treffelijk door een dans leidt”, zegt Rien Bauwens, een van de organisatoren. Ik heb geen grootvader meer. Helaas al een hele tijd. De ene heb ik nooit gekend, de andere stierf nog voor ik mijn eerste slow moest dansen. Hadden zij me kunnen redden van de angst die me overvalt telkens een liefdeslied in de buurt van een dansvloer weerklinkt?

Ik lijd aan slowvrees. Het is niet van niet willen, het is van niet durven. Jammer, want ik ben gek op vrouwen en vrouwen zijn gek op mannen die slowen. “Hij kan er wat van”, zeggen ze wanneer ze terugkomen van zo’n paardans. Je moet dus niet enkel durven, je moet het ook kunnen. En daar wringt het dansschoentje. De angst om iets verkeerd te doen, laat me niet los. Alweer niet goed, want slowen moet soepel gebeuren. Loslaten is bij het tegen elkaar plakken dus enorm belangrijk.

Tijd om mijn zelfvertrouwen op te krikken en komende week mijn dansschoenen aan te trekken voor Gent Slowt. De tracklist die werd samengesteld door rusthuis De Zonnebloem geeft me hoop. Want naast onder meer Je t’aime moi non plus en Laat me nu toch niet alleen, zal ook Purple Rain gedraaid worden. Laat dat nu net de slow zijn waar ik ooit één enkele keer memorabel op danste, de acht minutenlange versie lang.

Leve de senioren! Met hun tips en ervaring zal ik op het trouwfeest uitblinken. Ik zal andere mannen met een jaloerse blik op hun tegel achterlaten. Ik zal vrouwen laten uitkijken naar mijn openingsdans. Purple Rain van Prince dus, waarop mijn grootvader wellicht ook ooit zijn vrouw door de dans leidde. Als een echte man.

(bert goessens)

Zie: De Redactie – Senioren leren jongeren weer slowen tijdens Gentse Feesten

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: