//
En lezen maar...
Columns, Voetbal

Stadion in de sofa

stadionNog 236 dagen tot het WK in Brazilië. Wij reserveren nu al de zetel en afstandsbediening voor de maand juni. Dan hangen we met duizenden voor kleine en grote schermen. Net zoals de voorbije week: 1.583.000 kijkers voor België-Wales dinsdag op Een, 1.418.000 fans afgelopen vrijdag op Vier voor de beslissende match tegen Kroatië. VTM mocht geen minuut live uitzenden, maar bracht op zondagavond wel een special over de Duivels in het voetbalprogramma Stadion. Daar krijgen we normaal samenvattingen van de wedstrijden in onze Jupiler Pro League met analyses van een vervelende Aad De Mos en vergeten voetballer Tom Soetaers. Nu zaten met Aimé Antheunis en Jean-Marie Pfaff duivelse coryfeeën in de studio.

De VRT heeft de uitzendrechten voor het WK in handen en dus zal de inbreng van VTM ook binnen enkele maanden beperkt blijven tot dit soort omkaderingsprogramma’s. Dat belooft veel goeds want in de uitzending van zondag zat de meest hilarische sfeerreportage van de voorbije week. We zagen hoe presentator Tom Coninx vrijdag de match tegen Kroatië volgde in de riante villa van nog iemand die voor het WK uit de boot valt: ex-bondscoach Georges Leekens. In een woonkamer vol romantisch kaarslicht nemen de twee plaats voor een extradikke flatscreen op een futuristische sokkel. Coninx draagt zijn kenmerkende modieuze sjaal, Leekens laat voor een keer zijn streepjespak in de kast. Bij het openingsdoelpunt slaat hij zijn gast meteen enthousiast op de dij. Coninx steekt zijn enorme duim in de lucht. Een high five kan niet ontbreken. De sfeer is uitgelaten, het bier wordt uit blikjes gedronken en dat levert heerlijke dialogen op. ‘Ik heb Eden Hazard op mijn pint staan’, zegt Coninx. Bij Leekens is het de afbeelding van ‘Toby’tje’ Alderweireld. ‘Wil jij Hazard?’, vraagt Coninx uitdagend. ‘Zeker weten’, antwoordt Leekens terwijl hij het blikje ruilt. ‘Die is leeg, daarom’, gekscheert Coninx. Leekens besluit met een knipoog: ‘Er is toch geen hamburger bij, he?’

Wat later begint Lukaku aan een ren die zal leiden naar zijn tweede goal. ‘Hij is weg, hij is weg’, roept Leekens de woorden die hij twee jaar geleden in daden omzette. ‘Ik heb voorspeld: twee keer Lukaku. Ik heb het voorspeld’, stamelt een trotse Coninx terwijl hij Leekens een por uitdeelt à la Boskamp. De enorme duim gaat omhoog en de high five volgt. Leekens zingt van ‘Brazil’ en ‘Rio’ en stuurt Lukaku een sms’je dat we mogen inkijken: ‘Fantastisch boy, groetjes aan Mourinho.’ Tot slot haalt Coninx nog eens de 90%-uitspraak naar boven die Leekens altijd zal blijven achtervolgen. Het resultaat is een high five. Wat een avond.

Een nieuw format is geboren. Wij besparen ons de onbetaalbare reis naar Brazilië en volgen de wedstrijden van de Duivels vanuit de dure sofa van Wilmots’ voorganger. Samen pronostikeren, pintjes uit blikjes drinken en sms’jes sturen naar de voetbalsterren. De ingekaderde dames die aan Leekens’ muur hangen, mogen er gerust komen bijzitten. Meer moet een avondje voetbal niet zijn. Tijdens het WK stemmen wij af op VTM.

-> Bekijk het filmpje op: http://nieuws.vtm.be/stadion/63963-leekens-fan-nummer-een

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Stadion in de sofa

  1. Ikzelf ben niet zo’n voetbalfan, maar ik hou wel van Bert zijn artikel in de marge. Mag ik stellen dat zijn pen de inkt laat vloeien zoals een bal zou moeten rollen op het speelveld.

    Geplaatst door Edwig D'Haese | oktober 19, 2013, 6:14 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: