//
En lezen maar...
Columns, De Standaard, Voetbal

Voorbereiding is alles

De Standaard 4 juni 2014 - Voorbereiding is alles(De Standaard – 4 juni 2014)
Nu de Rode Duivels geleidelijk hun gewenste staat van onoverwinnelijkheid bereiken, maken wij ons vooral zorgen over het vormpeil van onze nationale voetbalverslaggever Frank Raes. Maandag mocht hij ons in Hotel M, de talkshow op Eén, nog wat warmer komen maken voor het Wereldkampioenschap dan we al waren. Maar terwijl iedereen al staat te springen, meedoet aan de gekste wedstrijden en vrouwen dankzij het WK voor 1 euro een vibrator kunnen kopen, leek Raes er toch wat lusteloos bij te zitten. En toen Marcel Vanthilt vroeg wat hij van de oefeninterland Zweden-België vond, vertelde hij dat de Zweedse sterspeler Ibrahimovic afgelopen zondag pas na de rust in actie kwam… Euh? We geloofden onze oren niet. Zlatan kwam zondag helemaal niet aan spelen toe. Zijn blessure was zelfs het gespreksonderwerp van de match. Had Frank die wedstrijd, die werd uitgezonden op VTM, wel gezien?

Voetbaljournalisten moeten dezer dagen op hun hoede zijn. Lukaku mag al eens een kans missen, Kompany iets te nonchalant uitverdedigen en Hazard een onzichtbare match spelen, maar voetbalcommentatoren kunnen maar beter niet in de fout gaan. Want dankzij volgeplakte Panini-boeken en allerlei WK-specials is stilaan iedereen Duivel. We weten álles, zelfs de lengte en het gewicht van de Algerijnse spelers. Zo staat de komende weken een leger zelfverklaarde voetbalkenners klaar om reporters neer te sabelen op Twitter, of aan de toog. Gelukkig voor Raes kabbelde Hotel M rustig verder zoals deze talkshow dat nog de hele zomer zal doen. Frank Raes is echter onze meest legendarische nog levende voetbalverslaggever. Zijn overenthousiaste stijl ‘binneuh, niet-binneuh, toch-binneuh’ verveelt nooit. Kabbelen is niet wat we van hem de komende weken verwachten.

Wees dus op je hoede Frank, want we houden van je. Start net als duizenden andere studenten met blokken. Begin niet morgen, maar vandaag nog met het instuderen van die Zuid-Koreaanse namen… en die ‘binneuh’ willen we je tijdens je examens nog vaak horen brullen.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Voorbereiding is alles

  1. Dik in orde, makker, zwierige column, ik hoop je zo snel nog dikwijls te mogen lezen !

    Geplaatst door willie verhegghe/stadsdichter van Ninove | juni 9, 2014, 9:26 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: