//
En lezen maar...
De Standaard, Festivals, Muziek

‘Nu is het écht begonnen’

Summerfestival Bert Goessens(De Standaard – 30 juni 2014) Straks spelen ze op Ibiza en in de VS, afgelopen weekend maakten ze hun debuut op het groot podium van een dancefestival. We liepen een paar uur mee in het spoor van Alvar & Millas, twee tieners uit Lier.

‘Het contrast kan niet groter zijn. Elke vrijdag draaiden ze na school in een studentencafé… en nu staan ze hier op de mainstage.’ Na hun dj-set op Summer Festival staan vier vrienden van Thibault Hendrix en Robbert Cools, allebei negentien, te glimmen van trots. Het gaat dan ook hard voor het duo. Onder hun pseudoniem Alvar & Millas tekenden ze twee weken geleden een contract bij het Amerikaanse platenlabel Ultra Records, dat ook dance-grootheden als David Guetta en Calvin Harris in huis heeft. Hun muziek vaart mee op de golven van EDM, het populaire dancegenre.

‘Eindelijk weten mensen waar we mee bezig zijn’, zegt Robbert. ‘ Ga nog wat verder knoeien in je slaapkamer, zeiden mijn ouders soms. Nee, dit succes hadden ze niet verwacht.’ Vorige week behaalde Robbert zijn diploma. Op dit festival viert hij net als duizenden andere leeftijdsgenoten het begin van de vakantie. Die zal hem deze zomer met Alvar & Millas naar Ibiza brengen en naar Saint-Tropez, en ­Atlanta in de VS voor Tomorrowworld. In België spelen ze behalve op Summer Festival alleen op Tomorrowland en de Laundry Day. De grote festivals, dus. ‘We gaan onze eigen ramen niet inslaan door overal op te duiken’, zegt manager Michel Lenaerts. ‘Bovendien lopen de buitenlandse boekingen door de internationale aandacht toch goed binnen.’

Technisch probleempje

Alvar & Millas openen hun vuurdoop op de mainstage van een dancefestival met hun hit ‘Born 2 be’. De bedeesde Thibault komt op het podium helemaal los. Robbert is zenuwachtiger en ergert zich in die eerste minuten aan een cd-speler die niet naar behoren werkt. Maar de beats blazen de spanning snel weg en terwijl een MC het jonge publiek ophitst, staan de twee bevrijd te springen en met een Belgische vlag te zwaaien. Het publiek reageert even enthousiast.

‘Thibault lijkt een lange, smalle slungel en Robbert is met dat brilletje zo’n nerdy type. Samen hebben ze iets aparts’, zegt Luc Cools, de vader van Robbert. Vanaf de viptribune kijkt hij naar de set. Aan dansen waagt hij zich niet. ‘Ik ken niets van muziek. Ik verkoop staal. Toch zal ik er alles aan doen om hun carrière alle kansen te bieden. We bouwen een muziekstudio en achter de schermen hebben we hard gewerkt aan het platencontract. Nu hebben ze hits nodig om te groeien. Enkel als ze op het niveau komen van de Nederlandse toppers die de dance-scene domineren, kunnen ze ervan leven. Ze krijgen nu een of twee jaar de tijd om die droom waar te maken.’

Het hitpotentieel. Daar is het de Amerikanen van Ultra natuurlijk om te doen. ‘Thibault en Robbert zijn sterke producers’, vertelt Alexander Luyck ons in het artiestendorp. Als dj Nexuz draait ook hij op Summer Festival. ‘Ik zag hen eens bezig in de studio. Op één dag maken zij een nummer. Die kwaliteit zal hen ver brengen.’ Het duo beseft dat de verwachtingen hoog zijn. Robbert: ‘We merken dat het dj-leven echt begonnen is. Voor een set zoals vandaag is er nu veel meer druk. Maar dat hoort erbij. Dit laten we niet meer los.’

Van onze medewerker
Bert Goessens

© 2014 Corelio

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: