//
En lezen maar...
Festivals, Muziek, Ninove, Zomaar

Heroes

team william“No more heroes any more”
Ooit maakte Team William-frontman Floris De Decker een cover van de new wave classic van The Stranglers. Hij deed dat voor het Play Festival dat Team William in 2008 op zijn affiche zette. Wij gingen toen mee op avontuur van Ninove naar Hasselt. Eigenlijk reed de groep met ons mee, want een derde plaats in Humo’s Rock Rally hadden ze, maar een rijbewijs niet. Dankzij de gratis polsbandjes zagen we van op de eerste rij hoe ze professioneel soundcheckten en onnozele interviews gaven op Jim Tv. Wij keken, zij maakten het waar.

“Whatever happened to the heroes?”
Gisteren waren ze terug, onze lokale helden van toen. Dankzij Poppunt en de stad Ninove stelde Team William zijn tweede plaat voor op ons deftigste plein, op een deftig podium. Na alle covergroepen en schlagerzangers van de voorbije jaren verdiende deze stad nog eens een echt rockconcert. Kinderen mochten daarom langer opblijven, straten werden afgesloten en tot onze verbazing stond er bijna evenveel volk als aan het stadhuis met carnaval. De stad pakte het zo professioneel aan dat de openbare omroep het festival een plaats gaf op radio en televisie. In het nationale journaal maakten Ninovieters Floris en Arne het zowaar nog lokaler. Ze vertelden over de start van hun band in jeugdhuis Het Uur. Wij dachten terug aan hoe Team William hun rockrally hit ‘Season to taste’ tientallen keren repeteerde, terwijl wij onder hen stilletjes vergaderden over de kans dat de brandweer ons jeugdhuis zou sluiten. Al dat drama heeft dan toch iets opgeleverd.

(credits CIS TAS)

(credits CIS TAS)

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Heroes

  1. Mooi zo Bert

    Geplaatst door Thijs | mei 3, 2015, 11:24 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: