//
En lezen maar...
De Standaard, Festivals, Muziek

Festivaltips Rock Werchter (John Crombez)

crombez festival insta(De Standaard, 20 juni 2015) John Crombez is voorzitter van SP.A. Naast politicus is hij ook gitarist en een festivalbeest. Door zijn verkiezingsfeest vorig weekend liet hij Pinkpop schieten, maar donderdag is er Rock Werchter.

‘Eerlijk? Ik ben vooral een Pukkelpopganger. In 1991 zag ik er Nirvana en sindsdien heb ik geen enkele editie gemist. Of ik naar Werchter ga, hangt af van de affiche. Dit jaar heb ik mijn zinnen gezet op donderdag. Een dag vol uiteenlopende bands en artiesten. Dat de headliner van de affiche viel, doet me weinig. Tussen de Foo Fighters en mij klikt het niet.’
‘Ooit stond ik trouwens zelf op Rock Werchter. Op een podium voor beginnende groepen tussen twee optredens door. Van meer kon ik enkel dromen.’

1. Eagles of Death Metal (25/6)
‘Bij Eagles of Death Metal zit Josh Homme aan de drums. Door zijn verleden bij Kyuss is hij een van mijn absolute helden. De Eagles spelen al om 15.30 uur, maar voor hen wil ik gerust iets vroeger vertrekken. Het dreigt een lange festivaldag te worden. The Chemical Brothers sluiten af en die wil ik ook niet missen.’

2. Patti Smith (25/6)
‘Patti Smith is mijn tip voor de jonge gasten. Ze schreef onwaarschijnlijke nummers, die ze ruw en rauw brengt. Wie muziek tot de essentie kan herleiden, maakt geweldige dingen. Met mijn groep SevZero coveren we “Dancing barefoot” van Patti Smith. Op Werchter brengt ze integraal haar legendarische plaat Horses. Ik heb de liveversie van dat album. Veel mensen die Patti Smith zogezegd niet kennen, zullen toch veel van haar nummers herkennen.’

3. Elbow (25/6)
‘Elbow is rustig en toch heel intens. Ideaal voor in de wagen, maar ook als achtergrondmuziek. Hun optredens beluister ik regelmatig op internet. Het is zo’n groep die live nog beter klinkt dan op plaat en toch zag ik ze nog nooit echt aan het werk.’

4. Kovacs (26/6)
‘Ik ken Kovacs pas een week. Toen ik op tv fragmenten zag van Pinkpop, was ik meteen fan. Ze gebruikt haar stem op een onwaarschijnlijk vreemde manier. Heel intrigerend. Met de cello en toetsen erbij krijg je een bijzondere sfeer. Altijd leuk om op een festival iets nieuws te ontdekken.’

5. De Jeugd van Tegenwoordig (27/6)
‘Naar De Jeugd van Tegenwoordig ga ik altijd kijken. Het lijkt misschien raar voor iemand die vooral naar rockmuziek luistert, maar ik vind hen super. Ze brengen me terug naar de ambiance van Lordz of Brooklyn op Pukkelpop. Een handvol rappers met een draaitafel zette toen de tent op haar kop. In het taaltje en de rebelse trekjes van De Jeugd herken ik de Beastie Boys, waar ik ook gek op ben.’

(bg)

Bekijk het krantenartikel in pdf: festivaltips john crombez

Online op www.standaard.be/cnt/dmf20150619_01739787

festivaltips john crombez 2

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: