//
En lezen maar...
Columns, De Standaard

De een zijn dood

thuis de standaard(De Standaard, 26 juni 2015) ‘Oei, is er een dode gevallen?’, grapte Renzo dinsdag in Thuis. De lolbroek uit de populaire soap wou op zijn manier een pijnlijk moment in de Zus & Zo doorbreken. Maar dankzij gokkantoor Ladbrokes weten we dat er vanavond in de seizoensfinale van Thuis effectief iemand het loodje zal leggen. De een zijn dood is de ander zijn brood, want een gokje wagen kan je een pak geld opleveren. Als trouwe kijker voelen we de portefeuille in onze broekzak kriebelen. Dankzij Thuis je huis wat sneller afbetalen, hoe mooi zou dat zijn?

De hoogst genoteerde kandidaten zijn de eeuwig vechtende broers Frank en Luc. Maar de lijst met potentiële doden is lang. We prikken dus niet zomaar een naam. Slimmer dan Nancy en Eddy zijn we wel. Om onze kansen te verhogen, leggen we ons oor te luisteren bij enkele experts. Met een gemiddeld aantal kijkers van 1.278.932 zijn er kenners genoeg. Een kapsalon lijkt ons de ideale plek om een rondvraag te starten. ‘Thuis? Oei, daar kijk ik niet naar.’ Onze kapster heeft geen tijd om elke dag naar Thuis te kijken, wij wel. Om enkel onze haren en niet onze reputatie te verliezen, besluiten we voortaan enkel advies in te winnen bij intimi.

Onze zus dacht eerst aan de ongelukkige Julia, maar schakelt nu toch over op verloren zoon Franky Bomans die met zijn geslachtsverandering iedereen verbaast. Onze pap ziet Yvette na een nieuw hartinfarct aan haar eind komen. Plausibel, want zij kreeg het de laatste weken hard te verduren. Kan het nóg harder? Zonder Yvette zou de serie volgend seizoen echter zonder ouderdomsdeken vallen. Als spiegel van de maatschappij kunnen de scenarioschrijvers van Thuis zich zoiets niet veroorloven.

Op een verjaardagsfeestje kunnen we niet wachten om de vraag in de groep te gooien. ‘Het is dokter Geert’, zegt iemand. ‘Ze gaan hem vermoorden. Ik heb dat gelezen op www.thuisfansite.be.’ Op dat forum duiken inderdaad tal van spoilers op over de finale. Maar wij willen zekerheid. Misschien kan een ingewijde ons verder helpen? We kennen gelukkig iemand die al eens twee seconden in de soap figureerde. Weet zij meer? ‘Ik denk toch Luc, want Lowieke is echt boos.’ Daar zit wat in.

Wanneer we uiteindelijk alles op een rijtje zetten en onze centen online willen inzetten, stuiten we op een ERROR 404. ‘We hebben de wedstrijd moeten stopzetten’, zegt een woordvoerster van het gokkantoor ons aan de telefoon. ‘In één dag werd het maximum aantal deelnemers bereikt.’ Als vanavond Waldek sterft, slaan we onszelf voor het hoofd.

‘Thuis’, vanavond om 20.10 uur op Eén. Ook Rock Werchter zendt de seizoensfinale uit.

De Postenpakker: Elke dag kijkt een redacteur met grote ogen naar het kleine scherm

Lees het artikel op de website van De Standaard: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150625_01748699

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “De een zijn dood

  1. Ik was er glad naast! Maar de echte staat toch in je artikel. Goed gedaan. Paps

    Geplaatst door geertgoessens | juni 26, 2015, 10:00 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: