//
En lezen maar...
De Standaard, Festivals, Muziek

Festivaltips Tomorrowland (Maarten Vancoillie)

(De Standaard, 18 juli 2015) Maarten Vancoillie presenteert de ochtendshow op Q-music, in september voor het eerst zonder boegbeeld Sven Ornelis. Volgend weekend ziet hij de grootste dj’s ter wereld op Tomorrowland.

maarten vancoillie tomorrowland

‘Als zestienjarige ging ik naar de eerste editie van Tomorrowland. Ik plaatste mijn fiets tegen de hekken en kocht mijn ticket gewoon aan de ingang. Ik woon in Aartselaar en ken domein De Schorre goed. Fascinerend hoe die plek tijdens het festival een andere wereld wordt. Je vindt me vooral aan de mainstage, op zo’n zijplatform waar ik genoeg plaats vind om te dansen.’

1. David Guetta 24/6
‘Ik ben een grote Guetta-fan. Hij scoort al lang hits, maar blijft zichzelf heruitvinden. Zijn sets zitten goed in elkaar, teleurstellen zal hij nooit. In juni zag ik hem draaien in discotheek Pacha op Ibiza. Daar stond hij dichter bij het publiek. Op Tomorrowland staat het showelement natuurlijk voorop. Ik zie de apotheose met vuurwerk al voor mij.’

2. Steve Aoki 24/6
‘Steve Aoki maakt niet alleen goede schijven, hij is ook een geniaal entertainer. Met taarten naar je publiek gooien tijdens een set, gekker kan toch niet? Hij krijgt er wel eens kritiek voor, maar dat vind ik bullshit. Show hoort erbij, je moet iets zien gebeuren op dat podium. Steve Aoki verdient het om vrijdag de mainstage af te sluiten.’

3. Axwell & Ingrosso 25/7
‘Twee van de drie heren die schitterden als Swedish House Mafia. Ik volg hen al lang. Sebastian Ingrosso zag ik twee jaar geleden op Tomorrowland. Dat was geweldig. Nu hij opnieuw met Axwell samenwerkt, ben ik benieuwd naar hun set. Het zijn Zweedse producers en dus staan ze garant voor kwaliteit. Nummers als “On my way” en “Something new” zijn echt vet.’

4. Dimitri Vegas & Like Mike 25/7, 26/7
‘Op Tomorrowland moet je die gewoon zien. Ze zijn vergroeid met het festival, wonen in de buurt en spelen hier voor hun familie. Het zijn harde werkers die garant staan voor een fijn feestje. Je krijgt volgend weekend trouwens twee kansen om hen te horen. Ik ben ze zeker nog niet beu. Hopelijk eindigen ze hoog in de DJ Mag Top 100.’

5. Robin Schulz 26/7
‘Eigenlijk wil ik de hele zondag aan de Bakermat & Friends stage vertoeven. Ik herinner me de broeierige vibe die er vorig jaar hing. Robin Schulz, The Avener, Olivier Heldens, Bakermat zelf. Met zo’n line-up wordt het chillen. De beats zijn rustiger dan bij de andere tips uit dit lijstje, maar hun muziek zit in de lift. Ook op de radio draaien we die stijl meer en meer.’

Andere festivaltips?

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: