//
En lezen maar...
De Standaard, Festivals, Muziek

Festivaltips singer-songwriters (Maaike Ouboter)

maaike ouboter tips

(De Standaard, 1 augustus 2015) Maaike Ouboter brak door in het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland. Haar hit “Dat ik je mis” ontroerde ook ons land. Eind juni presenteerde ze haar debuutalbum En hoe het dan ook weer dag wordt.

‘Ik hou van festivals: het ronddwarrelen, de gezelligheid, een biertje op zijn tijd. Ik droom dan van mooi weer, maar ook in de regen kan je met een poncho en laarzen lekker dansen. Deze zomer sta ik op enkele Belgische festivals. Vorige week speelden we nog op de Gentse Feesten. Het was rond middernacht en ik vreesde dat niemand zou luisteren en iedereen dronken zou zijn. Zo ben ik het gewend in Nederland, maar hier was ik aangenaam verrast door de aandacht die we kregen. Mensen genoten zonder lawaai te maken.’

Festivaltips singer-songwriters

1. Belle & Sebastian (3/8, Lokerse Feesten)
‘Voor mij is Belle & Sebastian de definitie van singer-songwritermuziek: akoestische gitaren, meerstemmigheid en teksten die prachtige verhalen vertellen. Ik zet hun muziek thuis heel graag op. Op Spotify passen ze prima in mijn “Een hele zondag in pyjama”-playlist. Al lijkt het me ook heel fijn om de band op een festival te zien. Liefst onder een zonnetje.’

2. Tourist Le MC ( 7/8, Zeverrock – 8/8, Lokerse Feesten – 19/8, Pukkelpop – 4/9, Crammerock)
‘Ik leerde zijn muziek kennen door “Koning Liefde”. Dat vind ik zo’n mooi nummer. Ik snap niet alles van het dialect, maar ik blijf er naar luisteren en herken zo elke keer iets nieuws. Ik hou van die cross-over tussen singer-songwriter en hiphop, twee genres waar ik graag naar luister. Ik ken hem niet, maar door zijn muziek krijg ik het idee dat hij een oprechte mens is.’

3. Novastar (8/8, Linkerwoofer – 15/8, Ieper – 19/8, Pukkelpop – 20/8, Brus Summer Festival)
‘Joost Zwegers produceerde mijn debuutplaat. Ik ken niemand die zo gepassioneerd en oprecht met muziek bezig is als hij. Hij stimuleerde me om tot het uiterste te gaan. Dat doet hij ook zelf. Zijn hele ziel en zaligheid voel je in zijn liedjes en concerten. We delen eenzelfde gevoel voor melancholie en zitten ook qua muzieksmaak op dezelfde lijn.’

4. Spinvis (9/8, Dranouter)
‘Zonder ingewikkelde poëzie en met weinig woorden kan Erik de Jong toch heel veel uitdrukken in prachtige liedjes. Ik heb Spinvis al in allerlei formaties aan het werk gezien, maar nog niet solo zoals hij dat op Dranouter zal doen. Ik denk dat hij in die vorm zijn liedjes zal spelen zoals ik er het meest van hou. Extra puur, met die fijne stem tussen praten en zingen.’

5. John Butler Trio (13/8, Openluchttheater Rivierenhof)
‘John Butler Trio brengt me terug naar de oostkust van Australië, waar ik een tijd verbleef bij een vriendin. Als ik hun muziek hoor, herinner ik me opnieuw die koffiebar, de mensen die er wonen, het relaxte leven en de vrijheid. Leuk dat muziek zoiets kan doen. Ik kan er niet bij zijn in het Rivierenhof, maar ooit moet ik ze zien. Tot dan zal ik die live-dvd’s blijven afspelen.’

Andere festivaltips?

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: