//
En lezen maar...
De Standaard, Festivals, Muziek

Festivaltips Pukkelpop (Floris De Decker)

pukkelpop destandaard

(De Standaard, 14 augustus 2015) Floris De Decker is frontman van Team William en toetsenist bij de liveshows van The Van Jets.
Volgende week staat hij met beide bands op Pukkelpop.

‘Alles bij elkaar doe ik zo’n dertig festivals deze zomer. Het leukste optreden tot nu toe was Mini Rock in Denderhoutem. De wei stond stampvol en we eindigden met School Is Cool op het podium. Ik kijk er ook naar uit om op Pukkelpop te spelen. Als veertienjarige was het mijn eerste grote festival. Met een rugzakje en boterhammen stond ik toen vooraan bij Public Enemy. Een ander festival heeft die sfeer nooit kunnen evenaren.’

Festivaltips Pukkelpop

1. Future Islands (20/8, Club)
‘Een van de tofste en sympathiekste bands van de laatste jaren. Ik zag ze vorig jaar in de Vooruit in Gent toen hun single “Seasons” een hit werd. Live zijn ze nog sterker dan op plaat. De charismatische zanger valt op met zijn grunts. Dat is eigenlijk een zangtechniek uit de metalmuziek, maar vreemd genoeg werkt het ook voor de synthpop van Future Islands.’

2. Courtney Barnett (21/8, Club)
‘Courtney Barnett leerde ik pas kennen op haar tweede plaat. Onze toetsenist stuurde me eerder al een nummer door, maar dat deed me niets. Ik vond het zelfs een beetje stom. Toen ik het daarna toevallig een paar keer hoorde, ontstond er een klik. Plots hoorde ik haar fantastische teksten en verhalen in nummers die simpel en lofi klinken. Nu ben ik verslaafd.’

3. Father John Misty (21/8, Club)
‘Father John Misty spreekt me ongelofelijk aan: zijn prachtige stem, zijn gospel-soulklanken en zijn ironische, maar ook serieuze teksten. “Bored in the USA” is een mooi voorbeeld. Een prachtig, toch hilarisch nummer waarin hij een lachband gebruikt. Met mijn eerste band Darcy deden we net hetzelfde. Leuk dat een wereldartiest als hij dat trucje ook toepast.’

4. Kate Tempest (22/8, Castello)
‘Ik heb altijd van hiphop gehouden. Kate Tempest doet iets anders met het genre door het te combineren met poëzie. Ze begon als dichter, deed mee aan voordrachtwedstrijden en maakte zo de stap naar rap. Haar zangstijl is bijzonder, de nummers modern. Door haar poëtische, emotionele teksten stelt ze zich zwak op. In het hiphopwereldje is zoiets niet evident.’

5. Tame Impala (22/8, Marquee)
‘Ik ben al fan sinds hun eerste plaat, maar de nieuwe nummers van Tame Impala maken indruk. Ze hebben een sound gecreëerd die ik nooit eerder heb gehoord. Fijn dat zoiets nog kan. Een paar jaar geleden zag ik ze op Rock Werchter. Dat was tof, maar het was me iets te traag. Nu klinken ze gewaagder en hopelijk nemen ze dat zaterdag ook mee op het podium.’

Andere festivaltips?

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: