//
En lezen maar...
De Standaard, Festivals, Muziek

Festivaltips om de zomer te eindigen (Ilse Liebens)

ilse liebens(De Standaard, 23 augustus 2015) Radiopresentatrice Ilse Liebens ruilde in juni Studio Brussel voor Nostalgie. Ze brengt al jaren verslag uit van de festivals, maar verovert ook als dj de weides.

‘Pukkelpop is mijn favoriete festival, maar daar eindigt de zomer niet’, vertelt Ilse Liebens. ‘Fijne festivals als Leffingeleuren hebben zeker hun plaats. De voorbije jaren was ook Laundry Day een vaste afspraak: een laatste keer knallen na een vermoeiende festivalzomer met Stubru. Dit jaar deed ik minder festivals voor de radio, maar kon ik wel plaatjes draaien op een zijpodium van Rock Werchter. Een indrukwekkende ervaring. Nu nog de Boiler Room op Pukkelpop.’ (lacht)

Festivaltips om de zomer te eindigen

Raketkanon (30/8, Maanrock, 18/9, Leffingeleuren)
‘Noiserock is een genre waar ik me niet zo thuis in voel, maar Raketkanon zag ik eerder dit jaar en dat was geweldig. Een show die je beleeft, een sfeer waarin je echt wordt meegezogen. Je moet eens naar de foto’s van Anton Coene kijken en dan weet je wat ik bedoel. Op Maanrock zou ik verder ook de dj-sets van mijn twee fijne ex-collega’s Kong en Lefto niet willen missen.’

Nic Fanciulli (5/9, Laundry Day)
‘Vorige zomer was ik op Ibiza. Daar draaide Nic Fanciulli met Joris Voorn tijdens hun partyconcept La Familia. Ik kende hem toen nog niet, maar met de voeten in het water en een gin tonic in de hand klonk dat geweldig. Benieuwd of hij die sfeer ook naar Antwerpen kan brengen. De ideale man voor wie de heftigere beats van Laundry Day wil inruilen voor de latin vibe.’

Goose (5/9, Crammerock)
‘Je hebt een aantal Belgische bands die altijd goed zijn. Ik denk aan Balthazar, School is Cool, The Van Jets en zeker Goose. Vorig jaar was ik onder de indruk van hun optreden op Suikerrock. Dat was toen een bom. Hun energie moet je voelen, de spectaculaire lichtshow moet je zien. Op de Lokerse Feesten speelden ze twee nummers van de nieuwe plaat. Ik ben nieuwsgierig.’

Amatorski (5/9, Deep In The Woods)
‘Amatorski heeft met Inne en Sebastiaan een interessante tandem. Ze maken unieke, prachtige nummers. Ik heb genoten van hun vorige album en hoor dat ze momenteel werken aan een opvolger. Ik denk dat ze niet aan de verleiding zullen kunnen weerstaan om die nummers nog te laten liggen. Die kans en de setting van Deep In The Woods kan dit optreden heel speciaal maken.’

Great Lake Swimmers (19/9, Leffingeleuren)
‘Great Lake Swimmers heb ik lang geleden al eens gezien. Heel mooi was dat. Verwacht een intimistisch, warm knuffelconcert. Ook Isbells speelt die dag op Leffingeleuren, dus dat wordt een perfecte combinatie. Dan heb ik mijn portie Duyster gehad en kunnen we even verder. Zo’n concerten vind ik zeker passen op onze festivals. Het Belgisch publiek kan muisstil zijn.’

De Standaard online

Andere festivaltips?

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: