//
En lezen maar...
Columns, Solo, Zomaar

Voldoende

jd hancock - humble beginning

©JD Hancock Follow – Humble Beginning

‘Wees gerust, je ziet er voldoende middenklasser uit’, zei een medepassagier me deze ochtend. Ik had net trots uit de doeken gedaan hoe de treinconducteur me gratis liet sporen omdat ik beweerde dat de ticketautomaat het niet deed. Eerlijk, zo stond ik daar. In mijn hemd en lange winterjas.

Een dag eerder was ik aan zee. In Oostende was er carnaval, in Zeebrugge een Pegida-betoging. Er was dus voldoende ruimte voor improvisatie: Knokke. Een badplaats die ik nooit eerder had bezocht. Op zoek naar een goedkope parkeerplaats vroeg mijn vriendin aan iemand die net in een blinkende vier-maal-vier stapte of je op die plek moest betalen. ‘Je bent hier in Knokke. Hier geldt parkeertarief 1.’ Waar die ogenschijnlijke middenklassers zich toch druk om maken, moet die mens hebben gedacht.

Waren wij hier wel voldoende op onze plaats? Misschien niet. Mijn bedrukte bedrijfs-Polo stak uiteraard af tegen de vele Porsches die we langs de dijk en door de Lippenslaan uit Monopoly hoorden brommen. Maar het zand, dat lag er voldoende mul bij. Een eersteklasser trapt er even moeizaam door als een middenklasser. Sommige lageklassers kruipen op zo’n strand zelfs aan land. Dromend van een tolerante controleur, een vrije doorrit, een gratis parking. Beseffen we dat voldoende?

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Voldoende

  1. wow

    Geplaatst door Thijs | maart 8, 2016, 8:30 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: