//
En lezen maar...
Columns, De Standaard

Voor eeuwig en drie dagen

de standaard thuis 1

‘Ik geef de echte wereld weer: overal om ons heen lopen huwelijken op de klippen.’ Zo zei filmregisseur Woody Allen het zaterdag in een interview met deze krant. Het helpt ons de dramatische gebeurtenis van de voorbije avond een plaats te geven. In onze favoriete soap Thuis verliet Frank Bomans zijn Simonneke na een relatie van meer dan twintig jaar. De spanning liep hoog op, nadat zoon Franky plots dochter Kaat was geworden. Een transitie waar stoere bink Frank minder goed mee om kan dan de emotionele moederkloek Simonne. Helaas voor hem is er in de echte wereld die Thuis zo graag wil weerspiegelen wel plaats voor transgenders, maar niet voor eeuwigdurende relaties.

Frank zei vrijdag nog dat hij zijn Suske voor eeuwig en drie dagen graag zou blijven zien en bolde het daarna af. Simonne bleef achter. In tranen, uiteraard. En de fans huilden mee. Een reflex die de voorbije jaren werd geconditioneerd door episodes waarin hetzelfde duo om diverse redenen ook uit elkaar dreigde te gaan. Dubbelgangers, broedertwisten, abortussen en vechtpartijen ten spijt, kwam het altijd weer goed. Als Nicole en Hugo hét koppel van de Vlaamse showbizz vormen, dan zijn Frank en Simonne dat voor de Vlaamse soapwereld. Het oerkoppel werden ze daarom genoemd. Toch waren ze gedoemd. Want in tegenstelling tot de echte wereld blijft geen enkel koppel in Thuis overeind. Het lesbische stelletje Ann en Mayra trekt voorlopig aan het langste eind.

Dat relaties spaak lopen, is voor een soap evident. Nieuwe verhaallijnen vragen om ontluikende romances. Bij elke breuk begint onze speurneus te kriebelen: wie zal met wie aanpappen? Net als bij De mol laten de scenaristen af en toe een ballonnetje op. Waarom kwam het toevallige afspraakje tussen Renzo en Charité zo opvallend in beeld? Ziet u Toon opnieuw heimelijk loeren naar dokter Judith? En hoe lang houdt advocaat Tom die erotische spanning met zijn confrater Karin Baert nog vol? Heerlijk dat gissen.

Zo ging het ook bij het einde van Frank en Simonne. Ondanks de verslagenheid zagen meer dan een miljoen kijkers de catastrofe van ver aankomen. ‘Ik kan et nie, et goa nie’, zei Frank de voorbije weken tot vervelens toe in haast elke aflevering. Zo wordt de miserie in de serie leuk voor de kijker. Vanuit de luie zetel imiteerden we dat zinnetje. Hebben wij gelachen dag na dag. Het lachen maakt nu echter plaats voor de harde televisierealiteit. De twee iconen zullen niet langer samen aan de ontbijttafel zitten. Dat wordt wennen voor de fans. Want wie neemt straks de plaats van Frank in? Zou zijn onverbeterlijke broer Luc nog eens uit zijn rolstoel schieten? Zou het?

‘Thuis’, vanavond om 20.10 uur op Eén

De Postenpakker: Elke dag kijkt een redacteur met grote ogen naar het kleine scherm

thuis

VRT

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: