//
En lezen maar...
Columns

In Ninove?

De Standaard - NinoveDavos, Calais, Damascus, Istanboel. Allemaal moesten ze het vandaag in De Standaard afleggen tegen Ninove. Met een vermelding op de voorpagina en twee pagina’s binnenin komt niemand in de buurt. De aanleiding is een brutale vechtpartij tussen twee jongerenbendes die op een paar meter van mijn deur plaatsvond. Een reportage over onveiligheid en politiek, niet over de oorzaak van de clash of het zinloze geweld dat hier plaatsvond.

Afgelopen zaterdag ging ik een paar meter verderop in de buurtcinema kijken naar Home. De nieuwe van Fien Troch over de opvoeding van tienerzonen, de generatiekloof, geweld ook. De jongens in de film vertellen onder meer over hoe ze naar de parking gaan om er te chillen. We zien een van hen zijn Facebook-status aanpassen: ‘Verveling. Ik zou iemand willen vermoorden om te voelen dat ik leef.’ Na de film vroeg ik mijn gezelschap naar hun mening. Deze onthield ik: ‘Goeie soundtrack, maar al dat nihilisme toch weer zeg… Bah.’

Dat hier, rechtover ons aan de parking van het station, jongeren slaags raakten met stokken, messen en boksijzers deed me schrikken. Het nieuws was overal, op het journaal, in de spottende sms’jes die ik kreeg en zeker op Facebook. Er zijn zelfs beelden beschikbaar van de vechtpartij. Ik druk niet op play. Ik moet denken aan toen ik als zestien-zeventienjarige op diezelfde plek naast de sporen stond. Te kussen. Telkens weer na schooltijd: het beste moment van de dag. Jong zijn, groot worden. Zin hebben om te leven, verdorie. In Ninove.

 

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “In Ninove?

  1. Amai beir, azo e zot artikel man

    Geplaatst door Thijs Goessens | januari 18, 2017, 10:56 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: