//
En lezen maar...
Ondernemers

Ondernemende vrouwen: An-Sofie Kesteleyn

“Soms zie ik mijn camera staan en denk ik: Ocharme, alles goed met u?“

Een gerenommeerde fotografe fotograferen? Ga er maar eens aan staan. Zelf haat An-Sofie het om te poseren. Dat ze nu plots aan de andere kant van de lens staat is het gevolg van een opvallende carrièrewending. De foto-opdrachten die haar overal ter wereld brachten, schoof ze aan de kant voor een terugkeer naar haar geboortedorp. In Ename op een gezellig dorpsplein startte ze restaurant Paulette.

“Een magazine met enkel aandacht voor vrouwelijke ondernemers? Goed he! Meestal zijn dat toch altijd mannen.” Nadat we het opzet van deze editie uitgelegd hebben, kijken we samen met An-Sofie Kesteleyn (29) naar een ingekaderde zwart-wit foto van twee vrouwen in haar restaurant. Het zijn haar overgrootmoeder en grootmoeder. Twee ondernemersvrouwen ook, met vroeger elk een café. De overgrootmoeder is vandaag 98 jaar, Paulette overleed helaas in mei. “Toch heeft ze hier nog alles kunnen zien”, zegt An-Sofie. “En daar ben ik blij om. Want de naam, dit hele concept, is een eerbetoon aan haar. Ze was een geweldige vrouw.”

De Kesteleyns hebben horeca in het bloed want ook haar vader baat iets verderop in Volkegem een café uit. Dat uitgerekend ook An-Sofie die weg zou inslaan, verbaasde iedereen. Niet in het minst haar voormalige opdrachtgevers, zoals De Volkskrant en De Standaard, voor wie ze de wereld rondreisde om knappe fotoreportages te maken. “De enigen die echt blij waren, waren mijn ouders die hier honderd meter verderop wonen”, bekent An-Sofie. “Velen verklaarden me gek omdat ik zo’n mooie job had. Ik heb mijn hart gevolgd. Maar als ik nu terugblik, was het inderdaad wel een zotte stap.”

> Lees het volledige interview: An-Sofie Kesteleyn p.8-9
Dit interview verscheen in een speciale editie van Vrij Ondernemen rond vrouwelijk ondernemerschap.

 

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Geef je e-mailadres op en krijg in de plaats meldingen van nieuwe artikels in je mailbox. Gratis dan nog!

Twitter Updates

Archief

Recente reacties

Thijs Goessens op In Ninove?
Thijs op Nieuwe blog: Hoe ik nimmer het…
Thijs op Was het nu ’82, ’83 of ’8…
Thijs op Voldoende
Silke Goessens op Het oudejaarshitlijstje van 20…
Advertenties
%d bloggers liken dit: